torsdag 3. oktober 2013

Hurra for Caspar!

Amanda strøk med etter et halvt års tid. Etter ti måneder fant Gunnar det for godt å vende buken i været. Lille Caspar Aurelius, derimot, holder stand.
 
Slørhalen min har rundet to år. Han bor på kjøkkenbenken, i en 30-liters plastkasse fra Clas Ohlson. Dagene tilbringer han med å svømme rundt og rundt og rundt og rundt, også gomler han i seg noen illeluktende flak med fiskemat når slikt snadder tilbys.
 
Caspar Aurelius (oppkalt etter Gjøvik bys grunnlegger og Julius Cæsar) later til å trives godt alene. Like etter at Gunnar hadde takket for seg virket han litt trist. "Gi ham tid til å sørge, noen milde c-preparater i fiskefôret og en heisatur til Barcelona", foreslo en kollega.
 
Fisken ble ikke i stort bedre humør av kjøreturen fra Gjøvik til Hamar få uker senere. Han ville nok gjerne svømt over Mjøsa selv, men måtte ta til takke med en litt mindre plastboks, med lokk, og plass i forsetet. Rundkjøringer likte han ikke. For å markere hvor dårlig behandlet han følte seg, lå han i en krok av kassen sin og furtet i et par ukers tid etterpå.
 
Humøret har økt i takt med driftsutgiftene siden flyttingen i september i fjor. Du trodde kanskje det var billig å ha en liten slørhale? Tro om igjen. Nye planter, mer stein, mer vannoppfriskingsmiddel, mer feriemat, nye planter igjen, egen bøtte, enda en bøtte, enda flere planter, nytt vann hver uke, koking av stein, og enda flere planter.
 
Av og til tenker jeg på hvordan Caspar Aurelius oppfatter verden. Hva han tenker når han ser meg stå med en diger kniv og skjære brød, eller hvordan han liker den dirrende kjøkkenmaskinen, plassert få tommer fra Caspars kasse. Jeg håper og tror at han ikke tenker så altfor mye. Skulle det motsatte være tilfelle, synes jeg inderlig synd på ham.
 
Nå har han forresten feiret 2-årsdag. Med gjester, ballonger, serpentiner og fiskekake.

Ballonger og serpentiner forvirret Caspar noe, men han så ut til å like oppstyret.

Fiskebursdag med fiskekake.

... og med litt fiskemat.

Pen fyr, altså!

Han hadde bakt også, Caspar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med dagen Caspar! To år for en gullfisk, det bra og i tillegg har du rukket å bo på begge sider av Mjøsa. Så vidt jeg vet hadde du et lite selskap i går og kanskje du skal feire litt i dag også :):) vet aldri hvem som kunne tenke seg å feire deg :=)

Hanne Maren sa...

Han hilser og takker! Visstnok kan de bli 45, så vi har nok noen vannskift igjen fortsatt.