onsdag 17. november 2010

Hvite kakemenn

De titter opp på meg. Jeg skuler olmt tilbake. ”God jul” står det på innpakningen. ”Vond jul” tenker jeg.

Hvite kakemenn. Lite er så vondt som hvite kakemenn. Jeg har spist det én eneste gang. Jeg var rundt fem år. Følelsen av tenner som sklir gjennom en unaturlig tykk figur, før munnen blir fylt av en kvalmende, hvit masse, sitter fortsatt i meg.

”Nam, nam, de er ordentlig gode”, sa de voksne i barnehagen. Jeg kjente kvalmen stige, mens jeg slet meg oppover kakemannens svulmende kropp. Jeg har aldri så mye som tenkt på å smake igjen.

Egentlig er det ganske mange ting jeg ikke har noe prekært behov for å ha i kjøleskapet. ”Hei, jeg heter Hanne Maren, og jeg er kresen”, er en fin presentasjon. "Hva er det du ikke liker?" Spør folk, og tror oppramsingen skal være gjort i en fei. Hadde det vært så vel. Ikke har jeg så mye som en allergi å skylde på heller.

Hat-mat-listen er fascinerende lang:
Kebab
Ost på hamburger (også omtalt som cheeseburger)
Pasta/makaroni (omfatter også pastaplatene i lasagne)
Ribbe, sylte
Farsekaker/julepølse (klin umulig å få ned)
Nudler
Tomatsuppe
Grøt
Pai
Joikaboller
Pølser (så sant de ikke er grillet)
Skinnet på kyllingen
Unødvendig tullemat (blåskjell, smalahove, pinnekjøtt, bjørn, blekksprut, stekt brunost, snegler…)
Sushi, rakefisk, lutefisk, tunfisk og alle andre former for fisk (- fiskepinner)
Speilegg
Sauser laget fra bunnen, som jeg ufrivillig får høre hva inneholder.
Stuinger, og alt annet ugjenkjennbart.
Dressing
Polarbrød
Smør
Ost som lukter rart
Dansk salami
Hapå, peanøttsmør, Banos…
Klumpene i jordbærsyltetøyet
Oliven
Osten som kommer utenfor kanten av brødskiva
Sukkerbrød
Ostekake
Eplene i eplekake
Gjendekjeks
Sitronkrem
Klissete deserter (omfatter IKKE sjokoladepudding og gelé!!!)
Aprikos og dadler
Tørket frukt
Rabarbrakonstellasjoner
Spezi (tysk spesial)
Kaffe
Øl
Melk
Kokostwist og Bounty
Smash
Godteri med appelsinsmak

Hvite kakemenn.



- Jeg venter på å bli voksen. Enn så lenge nyter jeg medbrakt.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hanne Maren, Hanne Maren, hvordan kan du generalisere all grøt?!

PS. Jeg har nettopp lært å like klumpene i jordbærsyltetøyet, så det er håp. Eller - egentlig liker jeg dem vel ikke, men jeg lar ikke lenger være å spise dem. Jeg har visst bøyd meg for sosiale konvensjoner.

Hanne Maren sa...

Sant nok. Jeg baserer meg på risengrynsgrøt, fløyelsgrøt og rømmegrøt. Fysj og føy.

Jordbærklumpene er unødvendige. Jeg føyer meg ikke, men dropper heller å spise syltetøy.

Anonym sa...

Velkommen til fruktsalat (pst men gi beskjed noen timer på forhånd slik at frukten er på plass)

RagnhildKB sa...

hm... du vet at sauser laget fra bunn og sauser laget fra pose nok inneholder omtrent det samme - bare at de laget fra pose i tillegg også inneholder mye mere "drit" (som salt og konserveringsmidler for at pulveret skal være holdbart i det uendelige)....?

Min hat-mat-liste er ikke like lang som din, men sikkert noen "ulogiskheter"(for andre..) i den også..!