- Din sprøstekte løk! kom det fra treåringen.
Han hadde helt tydlig et visst behov for å sette meg på plass. Jeg vet ikke helt hva for noe galt jeg hadde gjort, eller om jeg hadde begått noen feil i det hele tatt.
Ikke vet jeg om "sprøstekt løk" er skjellsord eller komplement heller. Det kommer vel litt an på hva slags matvaner man måtte ha. Jeg spiser ikke sprøstekt løk, og har latt meg tynge noe av benevnelsen de siste ukene. Likevel vet jeg ikke helt om det hadde føltes noe særlig bedre å bli kalt for en marsipangris eller kokosbolle, selv om nevnte produkter skaper en helt annen sinnsstemning hos smaksløkene.
Rent matpolitisk sett tror jeg man skal være forsiktig med sammenlikninger. "Kålhode" har en innarbeidet negativ klang. "Fiskepudding" høres heller ikke særlig oppløftende ut.
Det eneste unntaket må vel være kinderegget.
3 kommentarer:
Du er jo helt klart mer et kinderegg enn både sprøstekt løk og kålhue ;-)
Du er typisk et kinderegg med mye spennende innhold!
Det er fra barn og fulle folk man får høre det. Med mindre dere anonyme, kryptiske mennesker har skvalpet nedpå litt, er jeg fortsatt en sprøstekt løk.
Men dét kan jo sikkert være fint. Kanskje fører jeg det opp på CVen.
Legg inn en kommentar