Lite kjøkkenarbeid er så omfattende som en enkel middag, med trykk på ENKEL. Noe kjapt, noe effektivt – noe som i utgangspunktet kan vandre strake veien fra kjøleskap til magesekk, muligens innom en varmekilde noen små minutter. Tanken er god, men der stopper det.
Forskningsmaterialet mitt er litt tynt, men tuftet på egne erfaringer, er jeg til slutt blitt enig med meg selv om at såkalt enkel middag sjelden er så lettvint som det gir seg ut for.
Mmmmm, omelett! tenkte jeg. Og rundstykker. Og jammen hadde det vært godt med litt bacon i den omeletten! Namnam, enkelt og greit. Dessverre er ikke enkelt synonymt med raskt. Det er sjelden jeg bruker så lang tid på middagstilbereding, og benytter så mange kjøkkenrekvisitter, som når jeg skal være kjapp og enkel. Kjapt tenkt er sjelden kjapt gjort, og alt skal vaskes opp, for hånd, og ikke smaker det noe særlig godt heller. Faktisk hadde det tatt mindre tid å koke poteter og steke biff, og ikke hadde det blitt særlig mye mer oppvask ut av det heller.
Så kan man da også spørre seg hva effekten av effektivitet er, et stadig tilbakevendende spørsmål. Jeg har så langt ikke funnet noe svar.
I morgen skal jeg ta'n helt ut, være brennkvikk og la en bensinstasjonansatt lage hamburger til meg. Men sånn rent erfaringsmessig kommer neppe det til å gå i lysets hastighet heller.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar